Medlemsinformation 28 maj 2013

Inga Sjöquist har avlidit

Vår medlem Inga Sjöquist har avlidit efter en lång tids sjukdom. In i det sista var hon engagerad i föreningen och särskilt i skötseln av vår trädgård. Det är hon som har anlagt rabatterna så att de blommar under hela säsongen. Hon var noga med att skaffa växter av hög kvalité och vårdade dem ömt.

Vi måste hjälpas åt med vår gemensamma egendom!

Det förekommer klagomål på hyreshöjningar. Om inte en del medlemmar utförde en massa gratis arbete i föreningen vore det ännu dyrare att bo här. I sommar kommer rabatter, blomkrukor och gräsmattan att behöva vattnas (ifall vi inte får en så extremt regnig sommar som förra året). I tvättstugan sätter vi upp ett vattningsschema, där alla ska anteckna sig för minst en period som passar. Även andra uppgifter såsom städning kan man tinga för. Undantag medges för hälsoskäl.

Dessutom kan du rensa ogräs från gångar och gräsmatta och plantera blommor.

Och glöm inte att njuta i trädgården!

Den 1 september har vi städdag och då kommer en container för grovsopor att stå på gården .

Radon

De mätresultat vi fått in visar för höga värden i samtliga fall, trots att vi satt in fläktar i källarna. Styrelsen kommer att anlita experter för att sanera fastigheten från radon.

Sopsortering

Det verkar som om vi sopsorterar bättre än tidigare. Tack!

Tvättstugan

Tyvärr måste vi tjata om detta igen: städa efter dig när du har tvättat! Hur litet du än har tvättat så ska du våttorka bänkarna och golvet i tvättstuga och hall och ta bort luddet ordentligt från torktumlaren. Om du spillt tvättmedel ska det också bort. Allt detta tar c:a 10 minuter, du hinner också skölja moppen ordentligt och hänga den så den kan torka samt skaka bort gruset ur dörrmattan under denna korta tid. Tomma tvättmedelskartonger kan med fördel läggas i soprummets container för kartrong.

Du som vill spara energi och samtidigt få en underbart väldoftande tvätt: Använd vår torkvinda i sommar! Om det fläktar litet blir tvätten torr snabbare där än i torkskåpet. Maskinell torkning av tvätt gör att energiåtgången ökar med en tredjedel jämfört med lufttorkning. Torkvindan står hopfälld bakom piskställningen när den inte används.

Avlopp

För någon månad sedan var det stopp i toaletten bredvid tvättstugan alldeles efter att vi spolat det gemensamma avloppssystemet. Det visade sig att någon hade försökt spola ner ett par kalsonger. Det gick alltså inte. Det är naturligtvis förbjudet att spola ner annat än urin, avföring och toalettpapper i toaletterna. Reningsverket har stora problem med föremål som spolas ner, t.ex. tops och hårtussar. Du värnar väl också om kommunens anläggningar?

Bostadsrättsförsäkring

Det är mycket viktigt att du kompletterar din hemförsäkring med en bostadsrättsförsäkring. Den kostar inte många hundra per år, men skyddar dig från katastrofen om det uppkommer en skada i din lägenhet.

Belysningen i trapphusen

Hädanefter är det släckt i alla trapphus tills någon tänder lyset med knappen. Detta sparar en del ström åt oss alla.

Undercentralen är nu reparerad

Tidigare i år var det för hög temeperatur på varmvattnet i 32-huset. Det visade sig att vissa delar i undercentralen var utslitna och den har nu blivit reparerad.

Skadedjur

Skadedjursbekämpare från NOMOR har varit här och lagt ut fällor för mal och sanerat en lägenhet.

Sommarhälsningar från styrelsen