2020-09-25

Medlemsinformation

Sprickbildning

Styrelsen har inte erhållit något svar från Uppsala kommun. Vår förvaltare har rapporterat om att nya sprickor i fasaden på huset ut mot Övre Slottsgatan upptäckts. Vi kommer att träffa förvaltaren och Bjerkings och samråda med dem om hur vi bäst hanterar situationen; om sprickorna ut- och invändigt (mot Skolgatan) och de nya sprickorna mot Övre Slottsgatan, skall åtgärdas nu eller vi ska avvaktar och se om fastigheten rör sig ytterligare eller vad som bör göras.

Städdag

Vi planerar att genomföra en städdag den 18 oktober 2020 kl. 11.00 enbart syftande till att plantera höstväxter och ställa in trädgårdsmöblerna eftersom några åtgärder i övrigt inte behövs. Gården är fantastiskt fint skött av vår förvaltare.

Vattenproblem

Vi har anmält dålig smak och lukt på vårt vatten till Uppsala Vatten. Det är inte något fel på vår egen utrustning utan felet ligger hos Uppsala Vatten men tyvärr kan vi nog inte räkna med någon förbättring.

Värmeväxlare m.m.

Vi kommer att tvingas byta värmeväxlare och expansionskärl i källaren då dessa är slut. Offererat pris inklusive montage, igångsättning och bortforsling av det gamla är 154 500 kronor exklusive moms.

Lägenhetsförsäljning

Karin Johansson har sålt sin lägenhet i uppgång 32 A och in flyttar den 6 oktober 2020 till Ylva Bergström. VI hälsar Ylva välkommen till föreningen.

Sopsortering

Vänligen släng rätt sopor i rätt sopkärl. Vi debiteras extra för sopor som slängs i fel fraktion. För att hålla våra kostnader nere behöver vi hjälpas åt med att dels sortera rätt, dels verkligen minimera kartongsoporna och platta till alla kartonger eftersom vi nu betalar för ”luft”.

Som ni kanske har noterat så har Uppsala kommun bestämt att endast papperspåsar får användas för komposterbara sopor. Uppsala Vatten kommer att distribuera både hållare och påsar till alla hushåll i Uppsala. Föreningen har precis utsett Maria Wold-Troell som mottagare av påsar för gårdens behov, så inom kort är det dags att skippa plastpåsar till komposterbara fraktionen.

Ordningsfrågor

På senare tid har det börjat slarvas med att hålla grinden stängd varför vi vill påminna om att den skall hållas stängd hela tiden.

Vi har även problem med cyklar som parkeras på fel ställen. Vänligen se till att ställ cyklar på rätt ställe och informera era gäster om vad som gäller. Använd cykelställen så långt det är möjligt.

Julfest

Även i år har vi planerat att ha en julfest. Vi har tänkt den 8 december och kommer att undersöka lämplig lokal så att julfesten kan genomföras under betryggande former för de som vill delta.

STYRELSEN