Medlemsinformation 11 december 2014

Nu står vår lilla gran och tindrar i rabatten.  Snart är det jul, även om det inte ligger snö på marken.

Ny teknisk och administrativ förvaltning från årsskiftet

Vi kommer att förvaltas av SBC fr.o.m. 1 januari 2015. Vi hoppas att förvaltningen ska bli effektiv och att alla blir nöjda med även fastighetsskötseln, som utförs av Sweax.  På grund av bytet kommer avgiftsaviseringen att bli senare än vanligt. Påminnelsen om utebliven betalning, som normalt skickas ut ifall du inte betalat avgiften den 6 januari, skickas inte ut i januari. Du kommer att få ett brev från SBC i din brevlåda med praktisk information.

Konditionsbesiktningen

Eminenta har besiktigat vårt hus. Som vi alla vet har det en del skavanker som måste göras något åt ganska snart. Vi har legat lågt med restaureringar under många år, men i längden är det dålig ekonomi eftersom skadorna växer. Inom några år måste vi putsa om fasaden, laga taket på förrådsbyggnaden, göra något åt radonet, åtgärda fuktskador i källaren, måla om vissa fönster och med tiden även byta stammar. Som väl är var inget jätteakut.

Lägenhetsbesiktningen i oktober

Riksbyggen har nu besiktigat alla lägenheter. Det resulterade i protokoll, och resultatet av varje enskild lägenhet kommer i din brevlåda. Alla är skyldiga att omedelbart åtgärda det som fått anmärkning A (akut).

Stuprören mot gården på 32-huset

Riksbyggen har nu rensat stuprören och putsat en del skavanker mot gården. Skadorna under taket till vänster om uppgång 32B går inte att laga utan byggnadsställning eftersom det är för trångt för att komma åt dem med skylift. Skadorna är begränsade till takutsprånget.

julgranÖvrigt

Tack till alla som ställde upp på städdagen!

Den 2 februari 2015 kommer målet med hyresgästen upp i Tingsrätten.

Någon julfest blir det inte i år tyvärr. Intresset förra året var klent. Förutsättningarna för att kunna ordna en fest är att någon erbjuder sig att hjälpa till, vilket inte har skett. Vi hoppas att alla trots detta känner glädje inför julhelgen med lång ledighet.

God jul och gott nytt år!
Styrelsen