Medlemsinformation september 2023

Hej alla medlemmar,
Hoppas ni har haft en bra sommar! Här kommer en uppdatering från styrelsen.

Stämmoprotokoll
Protokollet från årsstämman den 13 juni finns publicerat på vår hemsida. Du når det genom att logga in med de nya inloggningsuppgifterna för föreningens medlemmar som ni fått i brevlådan nu i dagarna. 

Trivselgrupp 
Styrelsen har tagit ett principbeslut om att igångsätta en trivselgrupp med ansvar för trädgårdsarbete, festligheter, gårdsdekorationer, städdagar och annat närliggande. Tanken är att arbetet ska utgå från just trivsel och ta vara på det intresse som finns på gården, både från sådana som bott här ett tag och från nyare medlemmar. Inte pretentiöst eller kravfyllt utan med fokus på det vi delar, givande utbyten, utveckla gården för trivsel, hjälpa varandra, ha kul ihop etc. För att göra det hela smidigt och enkelt kommer gruppen att ha en budget och ett mandat. Styrelsen planerar att fatta beslut om gruppen med en uppdragsbeskrivning vid sitt nästa styrelsemöte. 

Skicka gärna en kort epost till styrelsen@nedrehornet.se för att anmäla intresse och/eller ge input/idéer (gärna per 18 september).

Sprickbildning
Hanteringen av sprickbildningen har fortsatt under sommaren. Mot Skolgatan har putsen rivits ned och djupa sprickor fyllts igen med hydrauliskt bruk (som har inneboende flexibilitet). Ytan har behandlats (också mindre skador) och sedan har putsen byggts upp. Därefter har väggen infärgats i nederkant hela vägen till grinden på Övre Slottsgatan.

Arbete har också pågått interiört med identifierade lägenheter som drabbats svårt att sprickbildningen. Detta rör det som kan betecknas som strukturellt, djupa/breda sprickor i väggen och liknande. Sprickorna åtgärdas och själva väggen återställs (ytskiktet är bostadsrättsinnehavarens ansvar). Detta arbete är just nu pausat men fortsätter senare i september. 

Då kommer även att ytan och infärgning ses över på fasaden på 32A och 32B i nederkant, men endast ”lätt” (minimalt så att vita fläckar täcks över men förmodligen en infärgning i nederkant) så en mindre insats. Dessutom kommer sprickor i 30A-B att ses över, framförallt en spricka som sitter mot taket på 32A in mot gården. Som ni kanske noterat har vi flyttat bordet och satt upp skyddsbock till vänster om förrådet in mot gården. Det är ovanför där som det finns en skada som måste åtgärdas (titta högt så ser ni den). Vi ska även se över en äldre skada i samma byggnad mot Övre Slottsgatan.

Sprickor i trappuppgångarna kommer att hanteras senare under hösten när vi fräschar upp trappuppgångarna. Mer information om detta senare.

Höstfest
Likt tidigare vill styrelsen även i år välkomna alla medlemmar på en höstfest på vår fina innergård lördagen den 7 oktober. 

Städdag
Höstens städdag planeras till söndagen den 22 oktober med start kl.11. Så vik gärna den 22:a redan nu i era kalendrar.

Kontakta gärna styrelsen på styrelsen@nedrehornet.se om ni har synpunkter, förslag eller frågor. 

Hälsningar från styrelsen, 
​​BRF Nedre Hörnet