Medlemsinformation 3 november 2015

Vi har haft en yppig växtlighet i sommar och en väldigt vacker höst hittills. Även om det fortfarande är varmt är det dags att ställa undan trädgårdsmöblerna.

rafsaStäddag söndag 8 oktober kl 11 och framåt

Då ska vi

1. Sopa barnvagnsförråd, soprummet och cykelförråd
2. Storstäda tvättstugan
3. Städa trädgårdsförrådet
4. Torka av trädgårdsmöblerna och flytta in dem i olika förråd
5. Tömma blomkrukorna, Lägga jorden i syrénbuskarna
6. Skyffla och kratta gångarna. Tag bort alla kastanjerna.
7. Skura och ta bort mossa från plattorna
8. Tag bort alla döda blommor och blad
9. Lägg rhododendronjord på rhododendronen, täckbark på resten av rabatterna
10. Kolla vindarna och släng ev. skräp i containern.

Föreningen bjuder på kaffe och bullar till dem som ställer upp och jobbar. Om du inte har möjlighet att komma den dagen kan du göra någon av uppgifterna i förväg.

Julfest den 7 december kl 19 hos Ganev, 32A

Kerstin och Tzviatko Ganev bjuder in oss alla att ha julfest i deras hem. Vi beställer mat, alla tar med sig egen dryck. Alla åldrar är hjärtligt välkomna! Hoppas att vi blir många. Du anmäler dig genom att lägga en lapp i Maria Wold-Troells brevlåda med ditt namn och antal personer samt att det är julfesten det gäller. Sista anmälningsdag 2 december så vi hinner beställa.

Ny medlem

Carina Bergström har köpt lägenheten av Britt-Marie Gunnarsson och Hasse Svensson, 32A. Vi hälsar vår nya medlem och hennes barn Hanna och Josef.välkomna i föreningen.

Åtgärder i fastigheten

Hyresgästens lägenhet har tömts och sanerats. Så snart ärendet är slutbehandlat kommer vi att återskapa två längenheter och sälja dem.

En vattenläcka, som kom från ett sprucket avloppsrör, ställde i somras till med vattenskador i fr. a. Annika Nordlinders bastu. Maria Wold-Troells hall fick också smärre skador. Vid rivning av ett golv fann man otillåtet imprigneringsmedel och litet källarsvamp på ett par bjälkar. Sanering och återställande pågår.

Bostadsrättsförsäkring

Vi har alla en kollektiv bostadsrättsförsäkring genom Moderna, som också försäkrar fastigheten. Det är därför en onödig kostnad att ha en egen bostadsrättsförsäkring, ej att förväxla med hemförsäkring.

Nya nycklar till allmänna utrymmen

Vi kommer att byta ut låscylindrarna i alla ytterdörrar 30A, 32 A och B, alla ytterdörrar till förråd, tvättstuga, grinden, källar- och vindsdörrar.

En fortsatt skön höst önskar Styrelsen