Medlemsinformation 16 juni 2015

Sommaren är här. Vår vackra gård prunkar. Hoppas du har tid att sitta ute och njuta då och då. Tack alla som ställde upp på städdagen och gjorde fint ute och inne!

Vår hyresgäst är nu avhyst.

Den evighetslånga tvisten mellan föreningen och hyresgästen är nu nästan avslutad. Den 10 juni bytte Kronofogden låset till lägenheten och de sammanlagt fyra förråd som han disponerade. Nycklarna förvaltas av Kronofogden tills vidare. Vi hoppas att lägenheten och förråden kommer att tömmas inom kort, liksom källarförrådet på gaveln. Avhysningen gick lugnt till, Maria som var med tyckte att polis, socialassisten och kronofogde var kompetenta och mänskliga. Hyresgästen verkar ha bra kontakt med Socialförvaltningen, som tar hand om hans boende just nu.

I höst kommer slutförhandling att ske, men hyresgästen har ingen möjlighet att få tillbaka kontraktet eftersom han inte avsatt någon hyra under lång tid. Hur och när försäljningen kommer att ske vet vi inte än, men den kommer att påverka föreningens ekonomi gynnsamt. Det finns mycket att ta itu med på fastigheten, så det är välkommet.

Ny portkod från 1 juli

Nu har vi haft vår gamla kod bra länge och det är dags att byta. Den nya publiceras inte här.

grillGrillning och tändvätska

Det är väldigt populärt att grilla. Men tändvätska är en ganska farlig kemikalie. Varje år skadas flera hundra barn av att ha fått i sig tändvätska i samband med grillning. Flera sorters tändvätska innehåller paraffin och bidrar till bildning av marknära ozon, som är skadligt för växter och djur. Även om man hanterar tändvätskan efter konstens alla regler måste man ändå räkna med att exponeras för en viss mängd polyaromatiska kolväten som är cancer- och allergiframkallande.  Tändvätskan luktar dessutom väldig obehagligt, och Maria som bor närmast vädjar till alla att använda tändgelé eller elektrisk tändare.

Familjen Svensson-Gunnarsson flyttar 1 juli

Ny kassör i styrelsen blir Adam Trowald. Vi hoppas att det finns trädgårdsintresserade på gården som kan ta vid efter Britt-Marie!

En härlig sommar önskar Styrelsen