Ordningsregler

Det kan inte finnas regler för allting, men med normal inlevelseförmåga och sunt förnuft kommer man långt.

Tvättstugan

Vi har den ovanliga förmånen att kunna tvätta på fritt valda tider dygnet runt. Därför är det ätt att få tvättid. Alla som tvättar måste skriva upp sig tydligt och markera vilken tid hon/han tänker tvätta.
Den som inte börjat tvätta 1 timme efter att bokningstiden börjat, har förverkat sin rätt till bokningen. Men glöm inte att skriva upp dig själv när du går in och tvättar på en annans förverkade tid! En trevlig gest är att kontakta den som har bokat och meddela att du tänker tvätta.

För att spara energi ska du inte tvätta enstaka plagg utan samla ihop till en någorlunda full maskin. Självklart är du rädd om maskinerna, som är väldigt dyra. Det är förbjudet att tvätta trasmattor i maskinerna! 

Efter att du tvättat måste du alltid städa efter dig. Det innebär att torka av maskiner, torkskåp, bänkar och bord, sopa och våttorka golvet och vid behov tömma papperskorgen. Torktumlaren måste avluddas ordentligt och textilrester och kalk tas bort ur golvbrunnen. Mangelduken ska vecklas ut så den kan torka.

Tag med tomma tvättmedelsförpackningar till soprummet och lägg dem i rätt kärl.

Fest!

Naturligtvis har du rätt att ha fest. Prata med dina grannar i god tid, och ta hänsyn till dem om det blir sent.

Buller

När man bor i ett flerfamiljshus får man stå ut med ljud från grannar. Det är ganska lyhört här. Vi har rätt att spela instrument, använda radio och TV och renovera lägenheten mellan 07 och 22. Tala om för grannarna om du till exempel ska slipa golv eller borra länge i väggarna. Men mellan kl 22 och 07: Dämpa musiken och var särskilt tyst i trappuppgång och ute på gården.

Ett tips är att inreda med tjocka mattor på golven och textilier på väggarna för att absorbera buller om du är känslig.

Blir du störd av en granne som för oljud på natten? Börja med att prata med den som stör dig. Om du ändå inte klarar av situationen är du välkommen att vända dig till styrelsen.

Rökning

Är inte tillåtet i våra gemensamma lokaler, alltså inte heller i trappuppgången. Den som röker ute på gården ska förstås plocka upp cigarettpaket och fimpar efter sig.

Cyklar

Cyklar ska stå i cykelställen.

Bilar och MC parkering

All bil- och MCparkering är förbjuden på gården. Bil får bara köras in för tillfällig i- och urlastning. Vårt område, som heter Universitetsområdet, har 280 platser för boendeparkering. För mer information, Telefon 018-727 40 85
Telefontid vardagar kl 9:30–11:00
E-post boendep@uppsala.se

Uppställning av möbler och andra prylar

i trappuppgångar och utanför förråden är inte tillåtet. Vid utryckning måste personal kunna ta sig fram obehindrat. Och de som städar ska komma åt överallt.